Založ si blog

Umelci sa pustili do boja so skorumpovanou justíciou

Lolla Fukari a Peter Sklar1Lolla f 500fv

Bratislavský Harley-Davidson Pub zažil cez víkend niečo naozaj nezvyčajné. Konala sa tú vernisáž výstavy umeleckej fotografky Lolly Fukari, ktorú nazvala Justícia na kolenách. Formou odvážnych fotografií, na ktorých sú v rôznych pózach vyobrazené odhalené mužské a ženské telá chcela vyjadriť svoj názor na stav súčasnej slovenskej justície, v ktorej podľa nej vládne korupcia a v niektorých prípadoch absentuje spravodlivosť. „Naša justícia je naozaj dominantná, krutá, vládne tvrdými praktikami a robí jej potešenie mať moc nad ľuďmi. A táto kolekcia fotografií má ukázať jej pravú tvár. Možno sa to niekomu bude zdať príliš tvrdé, ale bohužiaľ takáto je realita na Slovensku,“ povedala o svojej výstave Lolla Fukari, ktorá si na otvorenie provokatívnej výstavy pozvala herca Petra Sklára. Ten sa zhostil úlohy moderátora vernisáže a predniesol na nej mimoriadne odvážny príhovor, v ktorom tiež otvorene kritizoval pomery v slovenskom súdnictve a najmä vysokú mieru korupcie v rezorte, ktorý by mal byť symbolom čistoty a dodržiavania zákonnosti. Pri jeho slovách behali mnohým prítomným po chrbáte doslova zimomriavky a na záver odmenili Peťa obrovským súhlasným aplauzom. „Rozhodol som sa podporiť v tomto boji moju kamarátku, pretože rešpektujem, uznávam a ctím si jej profesionálnu prácu. Je jednou z mála fotografov na Slovensku, ktorí nevyužívajú k svojmu úspechu bulvár a šoubiznis, ale skutočné umenie fotografie a to je dnes vzácne,“ povedal po akcii Peter Sklár. Lolla Fukari je členkou Asociácie profesionálnych fotografov a jej výstava Justícia na kolenách mala poukázať na také javy ako je napríklad chamtivosť, pokrytectvo, klientelizmus, justičná genocída páchaná na národe, korupcia, sudcovský stav, ktorý ako celok zlyhal, justičné omyly len pre bohatých či falošnú etiku. Výstava s podtitulom skutočný život tých „spravodlivých“ bude v priestoroch najznámejšieho motorkárskeho klubu na Rebarborovej ulici č.1 v Bratislave trvať až do konca októbra.

Lolla Fukari perexLolla Fukari

Máte už svojho kandidáta na budúceho prezidenta SR?

08.07.2013

Budúci rok sa na Slovensku uskutočnia voľby nového prezidenta SR. Známych je už niekoľko oficiálnych, prevažne politických kandidátov ako napríklad Pavol Hrušovský, Radovan Procházka či Peter Osuský, ale k favoritom by mali patriť aj bývalí premiéri Ján Čarnogurský, Iveta Radičová či súčasný predseda vlády Róbert Fico, teda pokiaľ sa aj poslední dvaja menovaní [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 8750x
Priemerná čítanosť článkov: 4375x

Autor blogu

Kategórie